Pedicure Praktijk " De Gouden Voet " pedicure in Velserbroek!

Schimmelnagel en voetschimmel

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als een schimmel de nagel binnendringt en zich vervolgens kan uitbreiden ontstaat er Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels. Zo kunnen knellende schoenen of sporten teennagels beschadigen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat een schimmel zich nestelt in teennagels. Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en lastig te behandelen.

Hoe herkent u een schimmelnagel
Bij een schimmelnagel vertoont de nagel een verkleuring. Verkleuring van witte tot gele of bruinachtige strepen in de nagel. Ook kunnen de teennagels afbrokkelen. Verder remt de schimmel de lengtegroei van de nagel. Het gevolg hiervan is dat de dikte van de teennagel toeneemt.

Hoe vaak komt het voor
In Nederland lijdt naar schatting 26% van de bevolking aan een schimmelinfectie in de teennagels. Mannen en vrouwen lopen evenveel risico op het krijgen van schimmelnagels. Naarmate men ouder wordt neemt de kans op schimmelinfectie toe. Ook een risicogroep als diabetici heeft vaker last van schimmelnagels. Schimmelnagels kunnen onder andere pijn bij het lopen veroorzaken en een gevoel van schaamte oproepen.

Behandeling van schimmelnagels

De FungiCheck is een nieuwe methode om op eenvoudige wijze te testen of u een schimmelnagel heeft.
Deze test wordt door de pedicure tijdens de behandeling uitgevoerd, zonder een kostbaar laboratoriumonderzoek.
Een stukje van de aangedane nagel wordt op kweek gezet en al binnen 10 minuten heeft u de uitslag.

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmel is geïnfecteerd kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Behandeling van een schimmelnagel kan geruime tijd duren: 6 tot 12 maanden.

Voetschimmel
Schimmel dringt een vochtige en beschadigde voethuid gemakkelijk binnen. Een gave en gezonde voethuid, met een goede zuurgraad, vormt een bijna ondoordringbare barrière. Het is belangrijk om de zuurgraad van de voethuid op peil te houden en zodoende de groei van schimmel tegen te gaan en nieuwe infecties te voorkomen. Was de huid niet overmatig met zeep en gebruik zeep met een lage pH-waarde (3,5). Spoel zeepresten goed af en droog de huid na het douchen goed, ook tussen de tenen. En draag eigen slippers in zwembaden, kleedkamers en gemeenschappelijke douches.

Schimmel: voorkomen is beter dan genezen
Het vervelende van schimmel is dat het vaak terugkomt als de omstandigheden van de voethuid en teennagels niet veranderen. Toch zijn de meeste infecties oppervlakkig en onschuldig bij gezonde mensen met een normale weerstand.
Mensen met minder weerstand, zoals ouderen, diabetespatiënten of mensen die kortgeleden een chemokuur hebben gehad, zijn gevoeliger voor schimmelinfecties. Onbehandelde voethuid- en nagelinfecties kunnen complicaties tot gevolg hebben. Zo kunnen wondjes door voetschimmel een toegangsweg door de huid vormen voor bacteriën en bijvoorbeeld uitmonden in wondroos. Dit is een bacteriële infectie die met antibiotica moet worden bestreden. Voorkomen is beter dan genezen.

Pedicure Praktijk " De Gouden Voet " pedicure in Velserbroek!